Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της ΕΡΤ

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης με το εκπαιδευτικό βίντεο "Πάμε μια βόλτα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας;". Πρόκειται κατ' ουσίαν για μία ταινία μικρού μήκους, στην οποία τα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο ξεναγού και μας προσκαλούν σε μία περιήγηση, εν είδει πρωινής ανοιξιάτικης βόλτας, στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. 

Σημειωτέον ότι το εν λόγω αρχαίο θέατρο, που βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Λάρισας,  κατέστη πρόσφατα επισκέψιμο από τους κατοίκους της πόλης ,ενώ μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες βρισκόταν θαμμένο κάτω από τόνους μπετόν. Φαίνεται ότι και το αρχαίο θέατρο υπήρξε ένα από τα χιλιάδες θύματα της λαίλαπας του εκσυγχρονισμού, που φροντίζει να αφανίσει κάθε ίχνος του παρελθόντος. 
Ευτυχής συγκυρία υπήρξε η συνάντησή μου με την Ελένη Νιτσοτόλη, συνάδελφο εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με την οποία αναλάβαμε από κοινού τον συντονισμό και τον σχεδιασμό της οικείας εκπαιδευτικής δράσης. Θερμές ευχαριστίες οφείλω στην Κατερίνα Καρανίκα, τελειόφοιτο του τμήματος Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, για την πολύτιμη συνεισφορά της στο τεχνικό μέρος της ταινίας (κάμερα, ηχοληψία, μοντάζ), όπως επίσης και στην κ. Στυλιανή Κατακούτα, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για την προμήθεια αρχειακού υλικού και την εξασφάλιση πρόσβασης στο αρχαίο θέατρο. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην μνημονεύσω τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, για την αμέριστη ηθική υποστήριξη που μας προσέφερε, αλλά και τους μαθητές του Β1 τμήματος Λυκείου, Αχιλλεία Γιαννάκου, Μαρίνα Καρανίκα, Χαράλαμπο Κουτσουνάκη. 
Κλείνω την παρούσα ανάρτηση με την ευχή η προσπάθεια αυτή των παιδιών να βρει μιμητές και να αποτελέσει εφαλτήριο για ανάλογες δημιουργικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...