Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Επιμορφωτική ημερίδα:Η συνάντηση της λογοτεχνίας με τις εικαστικές τέχνες

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ημερίδα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00΄μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Ο τίτλος της είναι «Η συνάντηση της λογοτεχνίας με τις εικαστικές τέχνες» και ομιλητές οι Χάρης Μιχαλόπουλος, λέκτορας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., Νίκος Μαυρέλος, επίκουρος καθηγητής του ίδιου τμήματος, και Κική Χριστοδούλου, ιστορικός τέχνης. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:
1. «Ut pictura poesis: ποίηση και ζωγραφική στην αυγούστεια Ρώμη» (Χάρης Μιχαλόπουλος).
2. «Λογοτεχνία και ζωγραφική: η συνάντηση του Προραφαηλιτισμού με τον Αισθητισμό στο έργο του Ν. Επισκοπόπουλου» (Ν. Μαυρέλος).
3. «Από τον κλαυσίγελο στον σαρκασμό: τα μοτίβα του πιερότου, του αρλεκίνου, του σαλτιμπάγκου και του νευρόσπαστου στη λογοτεχνία και τη ζωγραφική  των αρχών του 20ού αιώνα» (Ν. Μαυρέλος).
4. «Études-tableaux», μελέτες-πίνακες. Εγγονόπουλος-Ελύτης: τέσσερα έργα-δύο δημιουργοί» (Κ. Χριστοδούλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...