Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ανδρέας Λασκαράτος vs Κωνσταντίνος Θεοτόκης

  Η πρώτη ομάδα του project λογοτεχνίας με τίτλο: "Τα φύλα στη λογοτεχνία", που έφτασε αισίως στο τέλος του, ασχολήθηκε με το ζήτημα των κοινωνικών στερεοτύπων γύρω από τους ρόλους των δύο φύλων. Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της συγκεκριμένης υποομάδας είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν δύο αξιόλογα κείμενα, διαφορετικής μεν περιόδου, αλλά με κοινή συνισταμένη την καταγωγή των συγγραφέων(Κεφαλλονιά, Κέρκυρα) και τις απόψεις τους γύρω από τις κατεστημένες κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής, την "Προίκα", από τα "Μυστήρια της Κεφαλλονιάς" του Ανδρέα Λασκαράτου και την "Τιμή και το Χρήμα" του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.Καρπός της συλλογικής προσπάθειας υπήρξε μία εξαιρετική παρουσίαση από την 1η ομάδα του Α5, η οποία έμελλε να πυροδοτήσει ένα άκρως δημιουργικό κλίμα ευγενούς άμιλλας μεταξύ των υπολοίπων ομάδων. Ακολούθησαν εξίσου εντυπωσιακές παρουσιάσεις τις οποίες παραθέτω σε επόμενη ανάρτηση.
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της 1ης ομάδας του Α5.

1 σχόλιο:

  1. Θεοδώρα, Δέσποινα, Μαρία, Τηλέμαχε, Εντά, νομίζω ότι αποδείξατε έμπρακτα ότι, όταν πρυτανεύει η λογική και οι μικροεγωισμοί παραμερίζονται, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απλά εντυπωσιακό. Ελπίζω και εύχομαι να εργαστείτε με τον ίδιο ζήλο και στο επόμενο project που εγκαινιάζουμε από αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...