Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΟΝ ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ ΤΣΕΧΩΦ: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΩΣΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

    Ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος σπουδών για το Νέο Λύκειο είναι και η ενσωμάτωση-και μάλιστα με αρκετά δυναμικό τρόπο-της Τέχνης και του Πολιτισμού, ώστε οι μαθητές να αναβαθμίσουν το αισθητικό τους κριτήριο, να έρθουν σε γόνιμη επαφή με ποικίλα πολιτιστικά επιτεύγματα, αλλά και να διοχευτεύσουν τις όποιες καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες.
  Χαιρετίζοντας, λοιπόν, με περισσό ενθουσιασμό αυτήν την πρωτοβουλία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ερευνητικής εργασίας με τίτλο: "ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ". 

  Απώτερος στόχος μας είναι να αγγίξουμε τις ευαίσθητες καλλιτεχνικές χορδές των μαθητών μας και να τους εμφυσήσουμε την αγάπη για το θέατρο. Συνοδοιπόρος μας σ' αυτήν την προσπάθεια ο μεγάλος Ρώσος θεατρικός συγγραφέας Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ και όχημά μας δύο μονόπρακτα έργα του, που ξεχωρίζουν για την αρτιότητα, το χιούμορ και τη λεπτή ευαισθησία τους, η "Πρόταση γάμου" και η "Αρκούδα". Και τα δύο πραγματεύονται ένα άκρως επίμαχο και διαχρονικό συνάμα θέμα, τη σχέση μεταξύ των δύο φύλων, σχέση μίσους και πάθους.
Η τέχνη απαιτεί θυσίες, ζήλο, απόλυτη προσήλωση και ενθουσιασμό. Ευελπιστούμε όλοι μας σε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τους κόπους και τις προσπάθειές μας. Οψόμεθα... Μέχρι τότε καλή περιπλάνηση στα μονοπάτια της τέχνης. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...