Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΦΥΛΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η εμπειρία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς-με όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματά της-έδειξε ότι η ομαδική εργασία μπορεί να αποδώσει καρπούς. Προκειμένου οι "νεοφώτιστοι" μαθητές της Α΄ Λυκείου να κατατοπιστούν σχετικά με τον τρόπο εργασίας τους στη Λογοτεχνία, αποφάσισα να αναρτήσω μερικές από τις πιο ολοκληρωμένες παρουσιάσεις των περσινών μου μαθητών και μαθητριών. Οι επιμέρους ομάδες έχουν ως εξής:

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές παρουσιάσεις πατώντας επάνω στον τίτλο της κάθε ομάδας.1 σχόλιο:

  1. Με το γνωστό τρόπο: Βολτάροντας στον παγκόσμιο ιστό ( στον εκπαιδευτικό ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση..) βρέθηκα σ'αυτή τη ζεστή γωνιά . Πόση όρεξη, πόσο μεράκι, πόση δουλειά.
    Κι εμείς, οι άλλοι, πόση χαρά να καμαρώνουμε συναδέλφους με τέτοια ποιότητα:-)

    Καλή συνέχεια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...