Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άνθος του γιαλού

Τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το "Άνθος του γιαλού", ο "Έρως-Ήρως" και το "Μοιρολοι της φώκιας", σε θεατρική διασκευή του Ερρίκου Μπελιές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής στις 9 Νοεμβρίου 2012, στο χώρο του Πολιτιστικού Κυττάρου Rex. Η τριλογία πρωτοπαρουσίαστηκε το καλοκαίρι του 2005, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το ρόλο του "Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων" ενσαρκώνει ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Μάνιας Παπαδημητρίου, ενώ τη μουσική επιμέλεια της παράστασης έχει ο γνωστός τραγουδοποιός Λουδοβίκος των Ανωγείων. 
Ας ελπίσουμε ότι ο λόγος του Παπαδιαμάντη, με τον γνήσιο λυρισμό και την πηγαία ευαισθησία του, θα φέρει στην επιφάνεια τις κρυμμένες μας συγκινήσεις. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...