Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κ.Γ.Καρυωτάκης: Ιδανικός Αυτόχειρ

Συνάντηση της ομάδας Θαλής + Φίλοι

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, η δεύτερη παρουσίαση-συζήτηση της ομάδας Θαλής + Φίλοι. Την παρουσίαση, που έχει τίτλο « Κ.Γ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ: Ιδανικός αυτόχειρ», θα κάνει η φιλόλογος Κυριακή Τσιτσιπά.


Οι παρουσιάσεις της φετινής χρονιάς θα γίνονται ημέρα Τετάρτη (μία περίπου κάθε μήνα) στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης. Συγκεντρωτικό πρόγραμμα προς το παρόν δεν υπάρχει.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να παρουσιάσει κάποιο θέμα-βιβλίο μπορεί να επικοινωνήσει με τους συντονιστές. 
Πηγή: http://piazzadelpopolo.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...