Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι "Έφηβοι εν δράσει..." παρουσιάζουν

   Στις 18 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής η παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου Τετραμήνου. Η δική μας ομάδα, υπό τον τίτλο ''Εφηβοι εν δράσει", είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος που άπτονται των ανησυχιών των εφήβων, όπως ο κοινωνικός και φυλετικός ρατσισμός, ο εθισμός σε ναρκωτικές ουσίες και στο διαδίκτυο, ο σχολικός εκφοβισμός.  
  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της εν λόγω ομάδας εργάστηκαν-υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών-με ζήλο και ενθουσιασμό, δικαιώνοντας τις προσδοκίες όλων και αποσπώντας θετικά σχόλια από τους συμμαθητές τους. Συγχαρητήρια παιδιά!!! Εύχομαι το βάπτισμα του πυρός στο καινούριο-και φιλόδοξο συνάμα-πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας να σημαδεύτηκε από τους καλύτερους οιωνούς και να σηματοδοτήσει ανάλογες δημιουργικές πρωτοβουλίες στο μέλλον.
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το αρχείο της τελικής παρουσίασης όλων των υποομάδων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...