Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Προαγωγικές εξετάσεις Μαϊου-Ιουνίου 2013: Αρχαία Β΄ Λυκείου Θεωρητικής

Ως διδαγμένο κείμενο επιλέξαμε το απόσπασμα D2,2W του Μίμνερμου (σ. 61 σχολικού βιβλίου), από τα τελευταία που επεξεργαστήκαμε στην τάξη με παράλληλο κείμενο το απόσπασμα 395 του Ανακρέοντα. Ως αδίδακτο κείμενο ένα απόσπασμα από την 7η επιστολή του Ισοκράτη (Ἐπιστολή Τομοθέῳ). 


Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα. 
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε και τις ενδεικτικές απαντήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό , ιδιαίτερο θέμα και μέσα στη θεματική της Β Λυκείου το διδαγμένο.
    Το αδίδακτο καλό ( για Β Λυκείου ) ,όπως και οι ασκήσεις( ειδικά το συντακτικό) ,στο πνεύμα της εποχής.... , εξάλλου οι καλύτεροι θα περνάνε πλέον (αυτό είναι το μήνυμα των Πανελλαδικών ) .

    Πιστεύω συνάδελφε ότι ένας διαβασμένος έγραφε !
    Καλή συνέχεια στο έργο σας και υπομονή..... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...