Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ-ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Τίτλος της ερευνητικής μας εργασίας γι' αυτό το τετράμηνο: Κ.Γ. Καρυωτάκης: "Τί νέοι που φτάσαμεν εδώ..." Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του. Στη συγκεκριμένη ερευνητική εργασία θα ασχοληθούμε με τη ζωή και το έργο μιας από τις εμβληματικότερες μορφές της νεοελληνικής ποίησης, του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, του τόσο άδικα και πρόωρα χαμένου. Στόχος μας να παρακολουθήσουμε την πορεία εξέλιξής του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο σε συνάρτηση τόσο με τα ιστορικά συμφραζόμενα της εποχής του όσο και με τις ευρύτερες πνευματικές ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επηρεάζουν το έργο του. Τέλος, θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στη θρυλούμενη σχέση του με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, της οποίας το έργο-στο σύνολό του σχεδόν-είναι αφιερωμένο στο μεγάλο ποιητή. 
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε έναν ενδεικτικό προγραμματισμό του διδακτικού έργου για τη συγκεκριμένη ερευνητική εργασία.


Ως αφόρμηση επιλέξαμε το πρώτο επεισόδιο από την επιτυχημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά "Καρυωτάκης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...