Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πηνελόπη Δέλτα: Πρώτες Ενθυμήσεις

Προσθήκη λεζάντας

Ένα κείμενο της Πηνελόπης Δέλτα, μεστό από νεανικό αυθορμητισμό και τρυφερότητα, επιλέξαμε ως αφόρμηση για την πρώτη φάση υλοποίησης του project με τίτλο "Τα φύλα στη λογοτεχνία". Η συγγραφέας επιχειρεί να αναπλάσει τις αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία, αλλά και να αποτυπώσει τους συναισθηματικούς κραδασμούς που αυτή επέφερε στον τρυφερό ψυχισμό της. Οι "Πρώτες Ενθυμήσεις" συνιστούν ένα ούτως ή άλλως ευχάριστο ανάγνωσμα για όσους δεν αρκεστούν στο μικρό απόσπασμα που παραθέτουμε εδώ.

 Στη φωτογραφία
Η Πηνελόπη Εμμανουήλ Μπενάκη το 1891, δεκαεφτά ετών. Πορτρέτο νεανικό από τις «Πρώτες Ενθυμήσεις» Π.Σ. Δέλτα, επιμέλεια Π. Α. Ζάννας, εκδοτική Ερμής, Αθήνα 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...