Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Όταν ο Φρανκεστάιν συνάντησε τον Αόρατο Άνθρωπο

Ένα βιβλίο ανοίγει πάντοτε ένα καινούριο παράθυρο στον κόσμο και μας αποκαλύπτει πτυχές της πραγματικότητας που είτε αγνοούσαμε εσκεμμένα είτε δεν είχαμε αντιληφθεί την παρουσία τους. Έναν νέο κόσμο θα μας αποκαλύψει την προσεχή Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013, ο εκλεκτός συνάδελφος Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος πάντοτε μας εκπλήσσει με τη διεισδυτική του ματιά και την κριτική του προσέγγιση πάνω στα πράγματα. 

Οι μανιώδεις αναγνώστες, αλλά και όσοι επιθυμούν να μυηθούν στη μυσταγωγική-και γοητευτική συνάμα- περιπέτεια της ανάγνωσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία συγκριτική παρουσίαση δύο κορυφαίων έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του "Φρανκεστάιν" της Mary Shelley και του "Αόρατου Ανθρώπου" του Herbert George Wellκαι να προβληματιστούν πάνω στα όρια της ανθρώπινης γνώσης και επιστήμης. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης και εντάσσεται στον κύκλο αναγνώσεων που έχει προγραμματίσει η Λέσχη Ανάγνωσης Κομοτηνής για τη φετινή χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...