Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Τρώμε και δεν...πεινάνε

      Οι μαθητές και οι μαθήτριες του   1ου ΓΕΛ Κομοτηνής αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους στίγμα στο φετινό εορταστικό κλίμα με μία πρωτότυπη εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με την ένθερμη υποστήριξη του συλλόγου διδασκόντων και του διευθυντή του σχολείου, κου Ηλία Περδίκη. 


Είκοσι-έξι μαθητές και μαθήτριες σε συνεργασία με έξι εκπαιδευτικούς του λυκείου αποφάσισαν να ενώσουν τις μαγειρικές τους γνώσεις προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση του συσσιτίου των απόρων, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Μητρόπολης. Τα παιδιά μας εξέπληξαν με την ευαισθησία τους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το σχολείο, εκτός από φορέα γνώσης, συνιστά και φορέα κοινωνικής αγωγής.
Η εκδήλωση με τίτλο «Τρώμε και δεν πεινάνε» έλαβε χώρα την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 στο αίθριο του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Ευελπιστούμε σε ανάλογες δημιουργικές πρωτοβουλίες και στο μέλλον, έχοντας κατά νου τον παρακάτω στίχο του Νικηφόρου Βρεττάκου, ο οποίος υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη για ανθρωπιά: «χωρίς τον άνθρωπο δεν είναι πλήρες του ήλιου το φως»Οι συντελεστές της εκδήλωσης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες

Μπάτζιου Γιώτα
Λιπορδέζη Μαρία
Μουζακίδου Κυριακή
Κουτσουμανή Ελένη
Πετρίνι Δήμητρα
Σοκόρη Πασχαλίτσα
Μπαζιώτη Κατερίνα
Μαυρίδου Ευαγγελία
Τόλη Σωτηρία
Τζινούδη Χριστίνα
Τσαπάρη Έφη
Εμμανουήλ Άννα-Μαρία
Τσαλδιρής Γιάννης
Τσουλφάς Σάββας
Χατζή-Σουλεϊμάν Πελίν
Μουσταφά Ιπέκ
Κουτσουμανή Βαϊα
Τζενετίδου Νικολέτα
Καραγιαννίδου Αγγελική
Μποζατζίδου Λένια
Ρουκούδη Αναστασία
Γιαννακίδου Γεωργία
Κυριαλάνη Μαριεύη
Μπατζάκη Μαρία
Μπεγιάζη Ιωάννα
Ελευθερίου Νίκος

Οι εκπαιδευτικοί

Σταματοπούλου Χριστίνα(φιλόλογος)
Τσιτσιπά Κυριακή(φιλόλογος)
Τριανταφυλλιά Βασιλική(φιλόλογος)
Νικηφορίδου Ελισάβετ(φιλόλογος)
Τζελέπης Δημήτριος(φιλόλογος)
Μαρίνος Στέφανος(μαθηματικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...