Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Ημερίδα για τις ερευνητικές εργασίες στο Λύκειο

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Νομού Ροδόπης ημερίδα με τίτλο: Ερευνητικές εργασίες στο Λύκειο: Με αφορμή ένα βιβλίο. Η ημερίδα, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας Θαλής + Φίλοι και του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο νομό Ροδόπης, έδωσε τη δυνατότητα σε οκτώ εκπαιδευτικούς του νομού μας να καταθέσουν την εμπειρία τους από την υλοποίηση των ερευνητικών εργασιών στο Λύκειο, ενός καινοτόμου θεσμού που από φέτος επεκτείνεται και στη Β΄ Λυκείου. 


Στα πλαίσια της ημερίδας παρουσιάστηκαν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες διδακτικές  προτάσεις, ενώ δεν έλειψε η αναφορά και στις δυσκολίες εφαρμογής του εν λόγω θεσμού οι οποίες αφορούν κυρίως  σε βασικές ελλείψεις υποδομών, στην ανεπαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και στην ασάφεια που χαρακτηρίζει τους διδακτικούς στόχους και το πλαίσιο εργασίας των μαθητών. Το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε δυναμικά στην όλη διοργάνωση μέσα από τις αξιόλογες παρουσιάσεις των συναδέλφων Ανδρέα Λύκου, Γιώργου Σουλιώτη, Χριστίνας Σταματοπούλου και Θοδωρή Επταμηνιτάκη.
Ανδρές Λύκος

Γιώργος Σουλιώτης
Χριστίνα Σταματοπούλου

Θοδωρής Επταμηνιτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...