Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Έλληνες του Πνεύματος και της τεχνης: Μάνος Χατζιδάκις

Με ένα αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι συνεχίζει απόψε το βράδυ στην τηλεόραση του Σκάι η περιδιάβαση στα μονοπάτια των Ελλήνων του Πνεύματος και της Τέχνης. Η εμβληματική μορφή του Μάνου Χατζιδάκι, του Θρακιώτη καλλιτέχνη από την όμορφη πόλη της Ξάνθης, σημάδεψε τα μουσικά δρώμενα της νεότερης Ελλάδας συσπειρώνοντας γύρω του μία σειρά από αξιόλογους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια του. Τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, ποτισμένα από το άρωμα μιας άλλης Ελλάδας που μας αγγίζει και τη νοσταλγούμε.

Κλείνω τη σημερινή ανάρτηση με την αισθαντική μελωδία από το βάλς των χαμένων ονείρων. Για όσους επιμένουν ακόμη να ονειρεύονται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...