Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

'Ελληνες της τέχνης και του πνεύματος: Γιώργος Σεφέρης

Από σήμερα η τηλεόραση του Σκάι εγκαινιάζει μία νέα σειρά ντοκυμαντέρ , που αφορούν στη ζωή και στο έργο σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και της διανόησης, ανθρώπων που σημάδεψαν με την παρουσία τους τη μοίρα αυτού εδώ του έθνους και ανέδειξαν μέσα από το έργο τους τις αρετές της ένδοξης φυλής μας. Αρχής γενομένης, λοιπόν, σήμερα, από ένα επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη.
Εμείς, δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε τα εύσημα στους συντελεστές της φιλόδοξης αυτής παραγωγής, οι οποίοι μας επιτρέπουν-μέσα στο γενικότερο κλίμα του εθνικού πεσσιμισμού που βιώνουμε-να αισθανόμαστε υπερήφανοι για την ιερή παρακαταθήκη που μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...