Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2012

  Το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετείχε για πρώτη φορά στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας που διοργωνόνται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. 

   Στις 11 Μαρτίου 2012 έλαβαν χώρα οι προκριματικοί αγώνες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο χώρο του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής. Στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων της περιφέρειάς μας συμμετείχαν-πέραν του δικού μας σχολείου- τα παρακάτω σχολεία: 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής, 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΓΕΛ Δικαίων, 4ο ΓΕΛ Δράμας. Το σχολείο που προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ήταν το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε τρεις γύρους και τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν τα ακόλουθα:
1) Κάθε μορφή βίας πρέπει να καταδικάζεται.
2) Οι κυβερνήσεις πρέπει να λογοκρίνουν το διαδίκτυο.
3) Οι νέες τεχνολογίες θα υποκαταστήσουν το ρόλο του δασκάλου.
   Μολονότι η ομάδα μας δεν κατόρθωσε να προκριθεί στην επόμενη φάση, και μόνο η εμπειρία της συμμετοχής σε μια τέτοια διοργάνωση συνιστά πολύτιμο κέρδος. Οι μαθήτριες που επωμίστηκαν το βάρος της ευθύνης για την εκπροσώπηση του σχολείου μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αξιοπρεπή παρουσία τους, καθώς κατόρθωσαν να αποσπάσουν κολακευτικά σχόλια από τους κριτές. Εξάλλου, η πρόκριση-καίτοι ευκταία-δεν αποτέλεσε το βασικό μας μέλημα δεδομένου ότι είχαμε ως άλλοθι την παρθενική μας συμμετοχή σε έναν καθιερωμένο θεσμό, την ίδια στιγμή που αρκετοί από τους αντιπάλους μας προέρχονταν από σχολεία με μακρά θητεία στη διοργάνωση. Γι' αυτόν και μόνο το λόγο οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα τόσο στα πέντε μέλη που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας όσο και στα άλλα τέσσερα μέλη που λειτούργησαν υποστηρικτικά καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μας για τους αγώνες. 
Η πενταμελής ομάδα εκπροσώπησης του σχολείου μας αποτελείτο από τις μαθήτριες: 1) Θεοδούλα Δικμέ, 2) Ελένη Κουτσουμανή, 3) Μαρία Λιπορδέζη, 4) Γιώτα Μπάτζιου, 5) Πασχαλίτσα Σοκόρη
Υποστηρικτικά λειτούργησαν οι μαθήτριες: 1) Μαρία Αρβανιτίδου, 2) Θεοπούλα Ευαγγέλου, 3) Χριστίνα Κακαζάνη, 4) Λένια Μποζατζίδου
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Χριστίνα Σταματοπούλου(φιλόλογος), Κυριακή Τσιτσιπά(φιλόλογος)

Εύχομαι η ομάδα επιχειρηματολογίας  να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη μιας τέτοιας δυναμικής, ώστε η συμμετοχή στους αγώνες να αναχθεί σε θεσμό για το σχολείο μας.

Η κα Χριστίνα Σταματοπούλου με την ομάδα εκπροσώπησης του σχολείου μας
Η κα Κυριακή Τσιτσιπά με την ομάδα εκπροσώπησης του σχολείου μας
Η ομάδα εκπροσώπησης του σχολείου μας. Από δεξιά: Μαρία Λιπορδέζη, Θεοδούλα Δικμέ, Ελένη Κουτσουμανή, Γιώτα Μπάτζιου, Πασχαλίτσα Σοκόρη
Η αγωνία στο αποκορύφωμα. Από δεξια:Θεοδούλα Δικμέ (1η ομιλήτρια), Ελένη Κουτσουμανή(2η ομιλήτρια), Μαρία Λιπορδέζη(3η ομιλήτρια)

Θεοδούλα Δικμέ (1η ομιλήτρια)

Ελένη Κουτσουμανή (2η ομιλήτρια)

Η ομάδα υποστήριξης. Από δεξιά: Χριστίνα Κακαζάνη, Μαρία Αρβανιτίδου, Λένια Μποζατζίδου, Θεοπούλα Ευαγγέλου
Η ομάδα υποστήριξης μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Κυριακή Τσιτσιπά και Χριστίνα Σταματοπούλου

Η ώρα της κρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...