Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε...

 Η αυλαία πέφτει
Το φιλοθεάμον κοινό του σχολείου μας
      

       Βαδίζουμε αισίως προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, μιας σχολικής χρονιάς που σημαδεύτηκε από δραστικές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου, με τις ερευνητικές εργασίες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Άγχος και ανασφάλεια από πλευράς των εκπαιδευτικών- συμπεριλαμβανομένης και της γραφούσης-αγωνία και αβεβαιότητα για την πορεία εξέλιξης του όλου εγχειρήματος και από πλευράς των μαθητών. Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται, λοιπόν, στους μαθητές και στις μαθήτριές μου που σε πείσμα των καιρών απέδειξαν ότι το ταλέντο και η δημιουργικότητα έχουν-και πρέπει να έχουν-θέση στο σύγχρονο σχολείο που ευαγγελίζονται οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας.
      Περίτρανη απόδειξη η δημιουργία θεατρικής ομάδας, αποτελούμενης από 20 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, που κατά τη διάρκεια του β΄ τετραμήνου εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση, για να εκπλήξει θετικά με το ανέβασμα δύο μονόπρακτων έργων του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, της Πρότασης γάμου και της Αρκούδας. Τα παιδιά ασχολήθηκαν επισταμένα με το έργο του μεγάλου Ρώσου δραματουργού στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με τίτλο "Πάμε Θέατρο", με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Δράκου Ελένη και Τσιτσιπά Κυριακή. 
     Τα παιδιά εντυπωσίασαν με το πηγαίο ταλέντο και τον αυθορμητισμό τους, προκαλώντας αλλεπάλληλες εκρήξεις γέλιου στο φιλοθεάμον κοινό του σχολείου μας. Απόλυτη ησυχία επικρατούσε στο αμφιθέατρο, ενώ και τα μικρά ατοπήματα των ηθοποιών δεν στάθηκαν ικανά να μειώσουν τον ενθουσιασμό των θεατών. Το κλείσιμο της αυλαίας συνοδεύτηκε από ένα παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα, αλλά και από τα ευμενή σχόλια των παρισταμένων. Αίτημα πολλών η επανάληψη του εγχειρήματος. Οψόμεθα...

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...