Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Όταν η ποίηση γίνεται θέατρο...Δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Δύο ετερόκλητες ποιητικές φωνές. Μία τυχαία συνάντηση. Ένας θυελλώδης έρωτας. Ένα άδοξο τέλος. Όταν ο έρωτας γίνεται ποίηση και η ποίηση θέατρο.

Κώστας Καρυωτάκης-Μαρία Πολυδούρη, "Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ..."

Ένα θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στη ζωή και το έργο των δύο ποιητών, από μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013
Ώρα: 9:00 το βράδυ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...