Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κ.Καρυωτάκης-Μ.Πολυδούρη: "Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ...". Αφιέρωμα του Πατρίδα Web TV

Μία δύσκολη χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της, αφήνοντάς μας όμως με μία επίγευση ικανοποίησης. Της ικανοποίησης που αισθάνεται ο εκπαιδευτικός, όταν οι μαθητές και οι μαθήτριές του υπερβαίνουν τις αρχικές του προσδοκίες και αίρονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, στα πλαίσια της παρουσίασης του θεατρικού δρώμενου για το οποίο προετοιμαζόμασταν συστηματικά επί τέσσερις μήνες. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, έτοιμο να παραδοθεί στη μαγεία της ποίησης, αλλά και να αφεθεί στη δίνη ενός θυελλώδους έρωτα. Το αποτέλεσμα; Τα παιδιά ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο, επιδεικνύοντας εξαιρετική ωριμότητα, σοβαρότητα, αλλά και πειθαρχία,όπως εξάλλου υπαγορεύει η τέχνη του θεάτρου. Κατόρθωσαν να μας μεταδώσουν όλη την ιερή εκείνη συγκίνηση που δύναται να μεταγγίσει η ποίηση και να μας μυήσουν στο πνεύμα μιας άλλης εποχής, που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 
Σ' αυτό το σημείο αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά το Ράδιο Πατρίδα  που δέχτηκε πρόθυμα να καλύψει τηλεοπτικά την παράστασή μας και να τη μεταδώσει ζωντανά από το διαδικτυακό του κανάλι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...