Σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν ο νους ταξιδεύει στου "απείρου τη νυχτιά", όταν οι κεραίες της ευαισθησίας είναι τεντωμένες και ο χείμαρρος των συναισθημάτων ξεχειλίζει, τότε αρκεί μία μικρή σπίθα δημιουργικής έμπνευσης, για να προκύψει κάτι το ευφάνταστο. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η δημιουργία του συγεκριμένου ιστολογίου, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει χώρο γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, διανοημάτων, εμπειριών. Στη βάση της προσπάθειας αυτής-που δεν διεκδικεί τα εύσημα του επαγγελματισμού-βρίσκεται η αγάπη για καθετί το ανθρώπινο, για κάθε μορφή πνευματικής δραστηριότητας που ανάγει τον άνθρωπο στη σφαίρα της αιωνιότητας και δεν τον αφήνει να χαθεί στη "σκόνη του χρόνου". Με όχημα, λοιπόν, την ευαισθησία, το όνειρο, τη φαντασία, ακόμη και την ψευδαίσθηση, ας ταξιδέψουμε σε έναν κόσμο που επιμένει να φέρει ακόμα τη σφραγίδα της γνησιότητας, του αλώβητου, του καθαρού, του άσπιλου και αμόλυντου από την πεζότητα και ρηχότητα της καθημερινότητάς μας!!!

Αντί καλωσορίσματος...

Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ, στο έρμο νησί, στο χείλος
του κόσμου, δώθε απ' τ' όνειρο και κείθε απ' τη γη!

Κ. Καρυωτάκης, Ελεγεία και Σάτιρες

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κ.Καρυωτάκης-Μ.Πολυδούρη: "Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ"-Παρατηρητής της ΘράκηςΚώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη: «Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ»
Πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής
 
Την Παρασκευή 26 Απριλίου οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής παρουσίασαν στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το υποκριτικό τους ταλέντο, παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο Κώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη: «Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ…», βασισμένο στη θυελλώδη σχέση των δύο ποιητών, το έργο, τη γνωριμία, τον έρωτα και τον άδοξο θάνατό τους. Το θεατρικό αυτό δρώμενο ήταν βασισμένο πάνω σε κείμενα που οι ίδιοι οι μαθητές ετοίμασαν μελετώντας το έργο των δύο ποιητών στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας. Οι νεαροί ηθοποιοί ενθουσίασαν το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση με το πάθος τους και το υποκριτικό τους ταλέντο. Παρά το άγχος που είχαν πριν ανέβουν στη σκηνή το αποτέλεσμα πραγματικά δικαίωσε τους κόπους των ίδιων και των υπεύθυνων καθηγητών τους, Δημήτρη Τζελέπη και Κυριακής Τσιτσιπά.

Η παράσταση δόθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, το οποίο, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα η πρόεδρος κ. Μαρία Μαλαμίδου, στέκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες των μαθητών και παλεύει για να έρθει αυτή η μερίδα πιο κοντά στο θέατρο.


Συντάκτης:Νίκος Μαλαμάς 

Πηγή:http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=160181&categoryid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...